VISUEEL VERSLAG / PRAATPLAAT

De essentie getekend door Suzanne

In een visueel verslag teken ik de essentie van jouw presentatie, event of verhaal, aangevuld met steekwoorden. Zodat de boodschap overkomt én blijft hangen. Dat kan live – op groot papier – of digitaal op mijn tekentablet. Ook via Zoom of MS Teams kan ik mee tekenen met jouw sessie.

Herken je dit?

Je had een hele goede sessie, interessant en inspirerend. En toch… is na een paar weken bijna alles weggezakt. Iedereen is weer bezig met de waan van de dag en het lijkt wel of het enthousiasme dat er was helemaal is verdwenen.

Dat komt o.a. door de werking van ons brein: slechts een klein deel van wat er wordt verteld, wordt daadwerkelijk onthouden. Daarnaast zorgt ons oerbrein ervoor dat urgente dingen prioriteit krijgen boven dingen die voor de langere termijn belangrijk zijn. Het is dus niet gek dat mensen na een paar weken weer bezig zijn met ‘Business as usual’.

HOE JOUW VERHAAL WEL BLIJFT HANGEN

Door je verhaal samen te vatten in een visual! Kort en bondig, een tekening met de belangrijkste onderwerpen en aansprekende beelden erbij. Mensen vinden het leuk om een tekening te zien ontstaan én om nog eens terug te ‘lezen’. Dat gaat lekker snel (het brein verwerkt beelden 60.000x sneller dan woorden), en dat is fijn in tijden waarin informatie met bakken over je heen wordt gestort.

’Jouw weergave van het Opentext congres was ‘spot on!’. We hebben de plaat op kantoor gehangen zodat we er steeds aan herinnerd worden.’ Pieter

Praatplaat

Ook andere onderwerpen, zoals een missie of strategie, kunnen visueel gemaakt worden. Een kernachtige tekening, ook wel praatplaat genoemd, waarmee je zorgt dat voor iedereen helder is waar de organisatie heengaat. In mijn portfolio vind je enkele voorbeelden van praatplaten.

Hoe de praatplaat tot stand komt? We maken een afspraak of plannen een workshop waarin jullie je verhaal vertellen. We gaan brainstormen over de vertaling daarvan naar toepasselijke beelden. Ik maak een schets, jullie geven feedback en de definitieve digitale tekening (in huisstijlkleuren) stuur ik op. Deze kunnen jullie bijvoorbeeld op groot formaat printen, gebruiken in presentaties, placemats van maken, opnemen in nieuwsbrieven, etc.

NEEM CONTACT MET ME OP

Wil je jouw verhaal, presentatie of event in een tekening laten samenvatten? Neem contact met me op! Dan bespreken we jouw wensen en maak ik een passend aanbod.

Ik wil contact met Suzanne

VEELGESTELDE VRAGEN

  • Suzanne heeft ruim 20 jaar business ervaring en weet wat er speelt bij bedrijven. Ze is analytisch sterk, haalt de kern uit onderwerpen en vertaalt die op heldere en inspirerende wijze naar een tekening.
  • Suzanne communiceert helder over verwachtingen, benodigdheden en denkt graag mee over praktische, inhoudelijke en strategische zaken.
  • Ze heeft een tekenstijl die eenvoudig, strak, professioneel en speels is (voorbeelden: zie porfolio)
Zeker! In mijn portfolio vind je diverse tekeningen, zowel live getekend als digitaal op de tablet getekend. Zo krijg je ook een indruk van de verschillende mogelijkheden.

OVER MIJ

Ruim 20 jaar werkte ik bij grote bedrijven aan het verbeteren van processen en het verhogen van de klantbeleving. Toen ik Zakelijk Tekenen ontdekte startte ik mijn eigen bedrijf. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen de kracht – en het plezier – van tekenen te laten ontdekken
Meer weten over mij: Alles over Suzanne

Een visueel verslag laten maken door Suzanne: Yes, dat wil ik!

Portfolio

Een greep uit de tekeningen die ik maakte vind je op mijn portfolio-pagina.

Laat maar zien

[qode_advanced_image_gallery type=”masonry” enable_image_shadow=”no” number_of_columns=”three” space_between_items=”small” images=”406,401,347,405,400,348,404,403,402,346″ image_size=”full”]

Ervaringen

[testimonials_carousel category=”visueel-verslag-full” number=”100″ number_per_slide=”3″ order_by=”date” author_image=”yes” show_navigation=”yes” navigation_style=”dark” auto_rotate_slides=”0″]